trombones.nl - dé toonaangevende trombone site van nederland
  > home > links database - u bent nu hier  
   > trombones.nl links database > jazz-formaties
 

 

 

 

 

 

 

 


Rubrieken Links naar jazz-formaties
 • Belgian Dixie Kings - Dixielandmuziek spelen met “4” muzikanten : een revolutie ! Een uniek concept : THE BELGIAN DIXIE KINGS. Het menu van de Dixie Kings bestaat niet alleen uit doordeweekse jazzmuziek of saaie New-Orleans-‘stomps’ … maar een mix van eigentijdse dixieland & swingmusic met soms zelfs een vleugje bebop en latin. Hun recente cd ‘Off The Record’ is de ‘kroon’ op hun werk geworden. The Belgian Dixie Kings waren al te gast op talrijke jazzfestivals en jazzclubconcerten in de Benelux en in Duitsland
  bezocht: 194 waardering: 0 reacties: 0 - geef uw oordeel
 • Bigband Stageband Groningen - De Stageband is een eigenwijze Groningse bigband die ruim twintig jaar bestaat. Negentien enthousiaste jonge musici spelen onder leiding van Jeroen Rol bigband-repetoire uit heden en verleden, waarbij kwaliteit en speelplezier voorop staan.
  bezocht: 244 waardering: 8.88 reacties: 8 - geef uw oordeel
 • BreenJazz ensembles - BREENJAZZ is een compilatie van ensembles met en van trompettist/zanger Eef van Breen.Op deze website krijgt u d.m.v. muziek,fotos en beschrijvingen een helder beeld van de muziek waarnaar u zoekt.(o.a.Koos van der Sluis septet, duo Reinen en van Breen)
  bezocht: 313 waardering: 0 reacties: 0 - geef uw oordeel
 • Dixieland Crackerjacks - Dixieland Crackerjacks, veel gevraagde band met als stersoliste de tromboniste/zangeres Selena Kuiper, de eerste en vooralsnog eerste vrouw in Nederland met het diploma Jazz trombone 2de fase. Tevens winares solistenprijs tijdens Hoofddorp Jazzfestival 2004. Verder met een unieke bas-saxofoon uit 1940 en vele vocale bijdragen.
  bezocht: 136 waardering: 0 reacties: 0 - geef uw oordeel
 • Hare Majesteits Oudste Studenten Jazzband de Ceresband uit Wageningen - Al sinds 1926 speelt de Wageningse Ceresband Dixieland en Jazzmuziek. Ooit zelfs winnaar van het Jazz Wereldconcours in Scheveningen (1933). Dat maakt de Ceresband oudste nog bestaande (studenten) jazzzband van Nederland. Veel Ceresbanders van het eerste uur zijn later bekende namen geworden. André Eschauzier, Emile Verbunt, Eppo Doeve en anderen waren ooit bandlid! Nog altijd bestaat band uit studenten die uit Wageningen.
  bezocht: 132 waardering: 8.67 reacties: 3 - geef uw oordeel
 • JazzArt - Nieuwe site van nieuwe big band uit Zwolle
  bezocht: 226 waardering: 0 reacties: 0 - geef uw oordeel
 • McDixie Light - Altijd en overal swingen en zingen met McDixie Light! Nieuwe stijl dixieland, dat is het credo van deze jonge professionele muzikanten. Als looporkest maar ook op een vaste plek of podium. Swingende collectieven, heerlijke soli en meerstemmige zang, dat zijn de ingrediënten van deze succesvolle formatie. Zeer geschikt voor op markten, braderieën, winkelcentra, bedrijfsfeesten, festivals, jubilea, themafeesten … Ook te boeken als zwartepieten-, kerstmannenorkest, clowns, etc.
  bezocht: 157 waardering: 0 reacties: 0 - geef uw oordeel
 • Piccolo Dixieland Band - De Piccolo Dixieland Band werd in 1986 met Maaseiker muzikanten opgericht in de voormalige opnamestudio's "De Piccolo". Aanvankelijk speelden ze oudstijl-nummers uit de jaren 20-30. Na verloop van jaren en een aantal wisselingen in de bezetting brengt de Piccolo stevige gearrangeerde nummers, ook uit de swingperiode. Het orkest is vooral beducht om zijn straatoptredens en is voor de argeloze voorbijganger veelal de eerste kennismaking met jazz.
  bezocht: 195 waardering: 9.43 reacties: 7 - geef uw oordeel
 • The Caledonians - Big Band "The Caledonians", opgericht in 1942, is misschien wel de oudste nog spelende Bigband van Nederland.
  bezocht: 347 waardering: 1.00 reacties: 1 - geef uw oordeel
 • The High Society Jazzband - The High Society Jazzband bestaat al sedert 1991 en draait op volle toeren zowel in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De band bestaat uit een zeer jong team, een ieder is afgestudeerd aan het Conservatorium. Zeer geschikt voor elk soort feest.In Januari 2000 is er een dubbel album uitgebracht met als titel The Best of Dixieland wat zeer goed verkocht word in de CD shops.
  bezocht: 284 waardering: 0 reacties: 0 - geef uw oordeel

Zoeken

zoekt u specifiek naar iets?
meer zoek opties


> De Rubrieken
> Voeg een site toe
> Wijzig een site
> Nieuwe sites
> Populaire sites
> Aanbevolen sites


> Zoeken

 

  historie
  mondstukken
  onderhoud
  shop
  interviews
  forum
  vraag & aanbod
  links database
  contact
   
  www.trompet.nl
   Copyright © trombones.nl, Alle Rechten Voorbehouden.